Drašković: Za Srbiju 11. novembar i dan pobede i dan žalosti

Jedanaesti novembar u Srbiji trebalo obeležavati kao dan pobede u Velikom ratu ali i kao dan nacionalne žalosti, ocenio je predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

"Pobede, jer je slomu Centralnih sila Vojske Kraljevine Srbije dala nemerljivi doprinos, a Srbija je izgubila trećinu svog stanovništva. Žalosti, jer je vladajući režim u Srbiji na kraju 20. veka u poraze preokrenuo preskupo plaćene pobede Kraljevine Srbije u dva balkanska i u Velikom ratu", naveo je Drašković u pisanoj izjavi. 

On je ocenio da su tako obesmišljene sve žrtve Srbije koje su pale za slobodu i ujedinjenje sa najbližim narodima. 

"Pred Srbijom su danas dva izbora. Da nastavlja politiku najvećeg državnog i nacionalnog sloma, da tu politiku opravdava i da krivicu za zločine i poraz svaljuje na druge. Ili da svoju budućnost gradi na demokratskim i strateškim temeljima i putokazima pobedničke Srbije sa početka 20. veka", ocenio je Drašković.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 11. nov 2017, 12:07) - Vjeko [neregistrovani]

Istorija i ponavljači

Srbi nisu ništa naučili iz svoje tragične istorije

(petak, 10. nov 2017, 23:48) - anonymous [neregistrovani]

Нема калцијума у Србији

@hera

Зар Вук не беше министар у власти Слободана Милошевића? Тачније био потпредседник владе Момира Булатовића и то од 18. јануара 1999. када је он и још тројица његових ушли у владу! Људи, памтите ли ви уопште шта је било? У тој влади пошто су овога избацили крајем априла су били Маја Гојковић и Тома Николић.

(petak, 10. nov 2017, 23:36) - anonymous [neregistrovani]

Opet on ?

"Srbija svoju krivicu svaljuje na druge". Dokle ova covek misli da stiti zapadne silnike?Dokle on misli da Srbiju oslovljava za krivca za sve sto se dogadjalo 90-tih? Zasto ste mu dali prostor ako se znaju njegovi stavovi?

(petak, 10. nov 2017, 23:02) - Miša Gaglovo [neregistrovani]

Srbija mora da živi!

Sve što se događalo i dokle smo stigli ukazuje da je Vuk Drašković sve vreme bio u pravu. Razum kazuje da svoju budućnost moramo graditi na demokratskim i strateškim temeljima i putokazima pobedničke Srbije!

(četvrtak, 10. nov 2016, 20:41) - Vjekoslav [neregistrovani]

Um i snaga

Um caruje snaga klade valja. iz istorije nismo nista naucili i time ponavljamo greske. Vuk glas razuma

(četvrtak, 10. nov 2016, 17:03) - anonymous [neregistrovani]

Vuk ko Vuk

Vuk je ovom izjavom postigao sto je hteo, samo steta sto ne rece konkretno. Nema veze, evo reci cu ja sta je Vuk hteo - Srbija treba da zaboravi na 3.000 srpskih zrtava bombardovanja i udje u NATO pakt u koji treba da je uvede, ko drugi nego vladajuca koalicija na celu sa, zna se s kim (onim uz koga je sada Vuk koji doduse od 2000. godine nikada nije opozicionar). E moj Vuce ...

(četvrtak, 10. nov 2016, 16:40) - hera [neregistrovani]

odluka

Gradjani Srbije moraju da odluce da li cemo krenuti ka ekonomskom razvoju ili cemo kao do sad da se vrtimo u krug i budemo siromasni i nestabilna zemlja iz koje ce mladi i obrazovani ljudi odlaziti ... Vuk Draskovic je sve objasnio u tekstu ... podrska za Vuka

(četvrtak, 10. nov 2016, 15:40) - Nikola Popovic [neregistrovani]

sto jes jes

Rezon na svom mestu, moze posluziti kao opomena za buducnost. Sto pre primeniti u praksi jer nemamo vise vremena za gubljenje.

(četvrtak, 10. nov 2016, 15:35) - Atina [neregistrovani]

istina

Dobra analiza kao i uvek Vuka Draskovica .Srbija mora da odluci da li ce krenuti nspred ka ekonomskom razvoju i vladavini prava ili necemo menjati nista i biti bedni i nestabilno drustvo... Vuk u tekstu je rekao istinu ....