Poslanička pitanja o špijunima "najvišeg ranga", ubistvu Đinđića, Kosovu

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja članovima vlade, a interesovalo ih je da li će biti ispitana politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića, ko stoji iza privatizacije medija, kada će biti održane posebne sednice skupštine o KiM, migrantima, ali i da li će biti donet Pravilnik po kome bi ministri podnosili izveštaj "o razgovorima u ambasadama".

Poslanik na listi SNS Marjan Rističević postavio je pitanje predsedniku vlade da li će biti formirana Komisija koja bi ispitala političku pozadinu premijera Đinđića i priče koje kruže "da se tadašnji potpredsednik DS kupao zajedno sa njegovim ubicama u Šilerovoj, kao i ko je isključio kamere ispred vlade na dan ubistva..."

Poslanik DS Radoslav Milojičić je s druge strane pitao premijera da li je njega ili nekog iz SNS "sramota zbog toga što u Ivanjici više ne postoji ulica dr Zorana Đinđića".

Takođe, zanimalo ga je da li su građanima smanjene plate i penzije kako bi, kaže, šef odborničke grupe SNS-a na Vračaru mogao da otputuje na mirovnu konferenciju u Londonu na kojoj se razgovaralo o bezbednosti u severnoj Africi i krizi na Bliskom istoku.

Pored toga, pitao je i zašto premijer već dve i po godine obavlja funkciju koordinatora službi bezbednosti, te kada će biti smenjen ministar rada Aleksandar Vulin jer je, kako kaže, na najgrublji način prekršio Ustav i optužio američkog ambasadora da stoji iza pokušaja atentata na premijera Srbije.

Lider SRS Vojislav Šešelj zašto se dozvoljava da (predsednik Tomislav) Nikolić licitira oko eventualnih smena u službama bezbednosti kada to nije u njegovoj nadležnosti.

Ranije je Nikolić govorio da ga Službe bezbednosti prate ali nisu Nikolića pratile već lica iz sfere kriminala i tako su shvatile da je on sa njima u kontaktu, rekao je Šešelj.

"U medijima se takođe navodi da službe prate i špijuniraju ministre u Vladi, ali sam saznao da nije reč o špijuniranju nego da su ministry kontaktirali sa bezbednosno interesanstnim licima, umesto da vlada zaseda i raspravi sadržaj tih razgovora krive su službe", kaže Šešelj.

On je pitao premijera zašto vlada još nije usvojila pravilnik o proveri bezbednosne pogodnosti za kandidate za ministre koji kasnije više vremena provedu u zapadnim ambasadama nego u vladi. "Kad se Zorana (Mihajlović) sastane sa ambasadorima da kaže o čemu su razgovarali...", prokomentarisao je Šešelj.

Najopasniji su špijuni najvišeg ranga, pogotovo špijuni u vladi", rekao je Šešelj.

Lider Dveri Boško Obradović pitao je predsednicu parlamenta akda će biti održana posebna sednica za KiM i o migrantskoj krizi, a za REM je imao pitanje kada će se pojaviti izveštaj o radu emitera tokom predizborne kampanje.

Obradović je pitao i ko stoji iza sistematskog uništenja medija u Kragujevcu, da li iza toga stoji Radomir Nikolić, te da li iza privatizacija lokalnih medija koje je kupio Radoica Milosavljević stoji zapravo funkcioner SNS Bratislav Gašić.

"Lokalne medije su iskoristili za medijsku propagandu, a sada ih gase. Da li su ovo nove pljačkaške privatizacije u režiji SNS", pitao je Obradović.

On je imao pitanje i za ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović kada će biti spojeni Koridori sa JP "Putevi Srbije", a za ministra odbrane Zorana Đorđevića da li će pripadnicima vojske plata biti smanjena deset odsto i koliko je vojnih vežbi Srbija imala sa NATO-om od kada je na vlasti SNS.

Poslanica LSV Marinika Tepić pitala je kakvi su planovi u vezi sa privatizacijom pančevačke azotare, kao i da li će do usvajanja Zakona o budžetskom sistemu biti upućen u proceduru Zakon o finansiranju Vojvodine.

Interesovalo je i kako je moguće da je glavni predstavnik zabranjene organizacije "Obraz" mogao da se sa saradnicima okupi usred Beograda povodom referenduma u RS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара