Aktivna razvojna podrška Ujedinjenih nacija Srbiji

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa Irenom Vojačkovom Solorano, stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji, sa kojom je razgovarala o sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN.

Joksimović i Irena Vojačkova Solorano ukazale su na važnost nastavka procesa sprovođenja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženja strukturnih problema koji su godinama bili otežavajući faktor razvoja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministarka je ocenila da je dosadašnja saradnja sa UN agencijama bila intezivna, efikasna i od velikog značaja za Srbiju.

Sagovornice su razgovarale o oblicima tehničke pomoći UN u oblastima koje su značajne za ostvarivanje dugoročnih ciljeva koji se prvenstveno odnose na proces pristupanja i sprovođenja reformi.

Posebno je naglašen značaj okvirnog razvojnog partnerstva između Vlade Srbije i tima Ujedinjenih nacija, koji je definisan strateškim dokumentom kojim se bliže određuju osnove pomoći i podrške sistema UN i agencija Ujedinjenih nacija ukupnom ekonomskom i socijalnom razvoju Srbije u narednih pet godina.

Takođe, posebno su istakle važnost pomoći kada je u pitanju društveni razvoj i razvoj ljudskih resursa ali i zaštita životne sredine, posebno na lokalnom nivou.

Irena Vojačkova Solorano je naglasila da sistem UN agencija stoji na raspolaganju za pružanje podrške sprovođenju nacionalnih strategija sa posebnim akcentom na ostvarivanje održivih ciljeva razvoja UN do 2030. godine i na proces evropskih integracija Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи