Poslanici DS-a pratiće izbore u štabu Hilari Klinton

Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov tokom boravka u Vašingtonu imali su niz sastanaka u Stejt departmentu, regulatornim telima i institutima koji se bave izbornim procesom, kao i sa analitičarima, fondacijama i nevladinim organizacijama koje prate predsedničke izbore u SAD, saopštio je DS.

Na sastanku u Stejt departmentu, u okviru čijeg programa poslanici DS-a borave u SAD, bilo je reči o EU integracijama, razvoju demokratskih procesa i vladavini prava u Srbiji.

"U Federalnoj izbornoj komisiji upoznali su se sa mehanizmima za kontrolu trošenja sredstava i finansiranja predizbornih kampanja, u Federalnoj komisiji za komunikacije razgovarali su o načinima za obezbeđivanje jednake zastupljenosti svih kandidata u medijima i o važnosti nezavisnih i profesionalnih regulatornih tela za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora, koji su osnov za uspostavljanje i razvijanje demokratije", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici nevladinih organizacija, fondacija i akademske zajednice sa kojima su poslanici DS-a sastali upoznali su ih sa svojim radom na polju razvijanja politika, kontrole izbornih mehanizama, registracije birača i mogućnostima za reformu izbornog sistema, kako u SAD, tako i u Srbiji.

Poslanici DS-a posetu SAD nastavljaju u Floridi, gde će prisustvovati procesu glasanja na izborima u SAD, a rezultate izbora tokom izborne noći pratiće u štabu Hilari Klinton.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи