Vulin o slučaju Jajinci i eventualnoj vezi sa Ambasadom SAD

Ministar za rad Aleksandar Vulin doveo je bezbednosnu pretnju – otkriće oružja u blizini porodične kuće premijera Srbije – u vezu sa Ambasadom SAD u Srbiji, ali je istakao da ne veruje da iza toga stoji američka država.

Prema Vulinovim rečima, slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima i ne dešava se sada, već je počeo izborne noći.

"Izneću nešto što nije stav Vlade Srbije, niti sam imao priliku da razmenim mišljenja sa premijerom, ali pred Srbiju treba izneti istinu i izložiti činjenice. Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada svih partija u Republičku izbornu komisiju, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog ambasadora Kajla Skota", rekao je Vulin gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

On je naveo da je američki ambasador prethodno šest godina boravio u Moskvi i da odlično zna pravila diplomatije: u izbornoj noći ne prima vlast, ne prima ni opoziciju, ne meša se u to.

"I odmah sutradan Savamala počinje da bude glavna priča, govore i pišu kako će se režim ugušiti u krvi. Imate službenike američke ambasade koji idu na te proteste da ih čuju, a onda ga naše službe snime kako duva u pištaljku i kako aktivno učestvuje u tome", naveo je Vulin.

Kako je dodao, svaki put kad Srbija želi da postane čvršća, stabilnija, onda neko na protestima opozicije kaže da je sve u redu, tu je velika sila koja će srušiti ovu vlast, i ponovo će odlučivati ambasadori.

Dodaje da baš tada stiže pitanje Vučiću da li će priznati genocid u Srebrenici.

Podseća da je premijer u Gradiški u govoru rekao da se neće ponoviti "Oluja", a da kao odgovor na to američki ambasador sedi na jahti i slika se sa Lidijom Udovički, sa ženom koja je htela da kriminalizuje premijera...

"Kada krenu pritisci, 'Trepča', imate hvatanje srpskog policajca koji odaje tajne, špijuni pokušavaju da vladaju, a Vučić čini tu ključnu grešku koju mu ne praštaju, kaže da neće dopustiti da špijuni vršljaju, kaže ko su i odakle su i odmah imate američke marince koji nose majice helouin", rekao je on.

On ističe da ne želi da veruje da iza ovoga stoji američka država, ali da mora da skrene pažnju na ponašanje službenika te iste države i nepoštovanje koje se pokazuje prema ovoj zemlji.

"Onda imate da prvaci opozicije, tu mislim na DS, okupljaju po kafanama penzionisane generale i to one koji nisu uspeli da nas uvedu u NATO. Neki od njih su bili vojni atašei u Vašingtonu, pa govore kako će najpre oboriti Stefanovića i Vulina, a onda će doći do Vučića", kaže Vulin.

Govoreći o slučaju pronađenog oružja, on je još rekao da je jedno sigurno: jednog Vučića su hteli da ubiju, da li Andreja ili Aleksandra, ali jednog su hteli da ubiju.

"Ne verujem u slučajnosti da se 97 ubica nađe na prostoru gde se nađe 'zolja', granate, municija i sve se to nađe na najidealnijem mogućem mestu, gde ljudi prolaze i ne mogu da se odbrane", rekao je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво