Stefanović: Deo "zolje" sa ratišta iz Hrvatske, a dve bombe sa ratišta iz BiH

Čekamo rezultate DNK analize kako bi se utvrdilo da li to lice može da se uporedi sa nekim iz naše baze podataka, rekao je za TV Prvu ministar policije Nebojša Stefanović.

Istragom je do sada utvrđeno poreklo dela naoružanja pronađenog u Jajincima nedaleko od kuće premijera, rekao je ministar Stefanović.

Stefanović je za TV Prvu rekao da je utvrđeno poreklo jednog dela naoružanja, odnosno da deo ručnog bacača, "zolje", potiče sa ratišta iz Hrvatske, a da dve od četiri bombe potiču sa ratišta iz BiH, sa područja Sarajeva.

Naveo je da još nije poznato kada i kako je oružje tu dospelo.

Istakao je da ovo nije stvar fizičkog ličnog obezbeđenja premijera Vučića, koje je ocenio kao izvrsno, već je pitanje obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite.

"Čekamo rezultate DNK analize i da se utvrdi da li to lice može da se uporedi sa nekim iz naše baze podataka", rekao je Stefanović.

Premijer Vučić je na konferenciji za medije danas rekao da je siguran da će se naći bar parcijalni DNK. Ako ni to ne pronađemo, znaćemo o čemu se radi, zaključio je premijer.

Oglasio se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Navodi da službe bezbednosti duguju odgovore na mnoga pitanja u vezi sa pronalaskom arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera Vučića.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво