Dačić: Što pre utvrditi ko je odgovoran za pronađeno oružje

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se otkrivanje arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića mora ozbiljno shvatiti, te da istragom što pre mora da se utvrdi ko je odgovoran, ko su počinioci i ko su nalogodavci.

"Naravno, to podrazumeva i mnogo bolju koordiniranost bezbednosnih službi i bezbednosnih struktura", rekao je Ivica Dačić Tanjugu navodeći da se i inače pitanjima bezbednosti naših državnih funkcionera, naročito premijera, treba ozbiljno pozabaviti.

Kaže da je razgovarao sa premijerom, navodeći da je poznato da Vučić ne obraća puno pažnje na ta pitanja ali da mu svi skreću pažnju da to pitanje ne može da se ostavi po strani.

"Mi, kao Vlada i on kao premijer nastavljamo svoj rad. Čeka nas veliki broj aktivnosti i na spoljnopolitičkom planu i zato je važno da se ovo pitanje što pre reši", ističe Dačić.

Podsetio je da je pozvao na veliki oprez sve državne organe i bezbednosne strukture koje se bave bezbednošću premijera i uopšte državnih institucija u Srbiji, imajući u vidu aktuelnu situaciju i atmosferu u kojoj se Srbija nalazi.

"Kad to kažem, mislim na pritiske iz inostranstva koji su pre svega usmereni ka tome da Srbija vodi jednu nezavisnu spoljnu politiku koja se možda ponekad ne sviđa raznim centrima moći. Zato je veoma važno da sve bezbednosne strukture uključe sve kapacitete da se obezbedi normalno funkcionisanje političkog sistema u Srbiji", rekao je Dačić.

Govoreći sa aspekta spoljne politike, Dačić kaže da je veoma važno da postoji unutrašnja stabilnost, te da se ona između ostalog postiže i visokim nivoom bezbednosti i osposobljenošću naših državnih službi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво