Stefanović za RTS: Premijer je na bezbednoj lokaciji

Ako iz bezbednosnih službi ne mogu da izađu sa informacijama, neka se povuku, rekao je ministar policije nakon što je u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađeno oružje. Premijer se nalazi na sigurnoj lokaciji, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da se oružje pronađeno u blizini porodične kuće premijera Vučića nalazilo na idealnom mestu za napadača, tako da bi on mogao da iskoristi oružje, a zatim pobegne.

"Zolja je ručni bacač raketa koja služi za uništenje oklopnih vozila ili blindiranih automobila. Veoma je zabrinjavajuće što se nalazi baš na skretanju gde vozilo premijera ulazi u ulicu i mora da uspori na gotovo 10 na sat, na minimalnu brzinu", naveo je ministar.

Rekao je da su mu iz vojske i policije rekli da je to idealna udaljenost – samo 50 metara udaljenosti za upotrebu naoružanja koje se nalazilo skriveno nešto dublje u šumi.

"To je idealno mesto za počinioca koji bi izvršio krivično delo i nestao", rekao je Stefanović.

Ističe da je oružje pronađeno po dojavi nekog od građana koji je obavestio policiju da se nešto sumnjivo tamo nalazi, i policija je reagovala.

Stefanović je rekao da se premijer nalazi na bezbednoj lokaciji, kao i da će od bezbednosnih službi tražiti da izađu sa informacijama. Ako to ne mogu da urade, treba da se povuku, rekao je Stefanović.

"Rekao sam premijeru, ja sam spreman da se povučem u svakom trenutku, moje mesto bar nije upitno, mogu sutra ujutru da odem sa funkcije, ali nije to bitno – bitna je suština", rekao je Stefanović dodavši da premijer nikada nije želeo da govori o svojoj bezbednosti, već se bavi ekonomijom, kako da poveća plate i penzije.

"On uživa fizičku zaštitu ljudi, ali to nije dovoljno – u ovakvoj situaciji morate imati obaveštajnu zaštitu", rekao je ministar.

Zatražio je od nadležnih bezbednosnih službi "da izađu sa informacijama da vidimo šta je to što se dešava, da vidimo šta je to što znamo".

Policija će i bez tih informacija raditi koliko je u njenoj moći, ali to, kaže, nije dovoljno ako nemaju dovoljno informacija od bezbednosnih službi.

"Ako to ne mogu, nisu kadri da to urade, treba svi da se povuku", poručio je Stefanović istakavši da je zabrinut za bezbednost premijera.

Ministar je rekao da je bilo različitih incidenata u Beogradu u poslednjih nekoliko meseci na mestima koja su vrlo karakteristična i nose neke određene tonove upozorenja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво