Vučić: Srbija uvažava slobodarski duh kubanskog naroda

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Republike Kube Adelom Majrom Ruis Garsijom i u razgovoru istakao da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo prema Kubi i uvažava slobodarski duh kubanskog naroda.

Ambasadorka Ruis Garsija prenela je želju kubanske Vlade da se poseta premijera Vučića Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra, realizuje tokom sledeće godine, istakavši da bi poseta bila od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Premijer je rekao da se nada da će njegova poseta Kubi doneti dobrobit za dalji razvoj bilateralnih odnosa i veću saradnju srpske i kubanske privrede, izrazivši nameru da ga prati i delegacija srpskih privrednika.

Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, poput Unesko prilikom pokušaja učlanjenja tzv. Kosova.

Ruis Garsija je rekla da Kuba visoko ceni napore Srbije i premijera Vučića da očuva stabilnost regiona Zapadnog Balkana, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи