Ambasador Irana u oproštajnoj poseti kod Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Iran Madžida Fahim Pura, koji je izjavio da odlazi zadovoljan jer je bio svedok napretka Srbije na mnogim poljima.

Premijer Vučić je zahvalio ambasadoru Fahim Puru što je svojim angažovanjem, tokom diplomatskog mandata u Srbiji na najbolji način predstavio iransku civilizaciju, kulturu i politiku.

On je uputio poziv iranskim turistima da posete Srbiju, podsetivši da je na ovonedeljnoj zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Slovenije dogovoren zajednički nastup na tržištu Irana.

"Premijer je naglasio da Srbija oseća iskreno prijateljstvo prema Iranu, koji, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Srpski premijer je istakao da se nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti i obostrani interes, doživeti dalji uspon.

Premijer Vučić je takođe istakao da je predstavljanje Irana, kao počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu, izvanredan korak u približavanju dveju zemalja.

Ambasador Fahim Pur rekao je da odlazi zadovoljan što su odnosi dveju zemalja ušli u novu fazu i što je bio svedok napretka Srbije na mnogim poljima.

Iranski ambasador je naglasio da mudra politika premijera Vučića i Vlade Srbije omogućava napredak ne samo Srbije, nego i celog regiona.

On je preneo da postoji veliko interesovanje iranskih privrednika za poslovanje u Srbiji.

Ambasador Fahim Pur je izrazio i zadovoljstvo zbog bliske saradnje Beograda i Teherana.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи