PS SE: Srbija napredovala u ispunjavanju obaveza

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa izvestiocima monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Samadom Seidovim i Marijom Guzeninom o aktivnostima koje srpska policija preduzima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Izvestioci Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ocenili su da je dosta toga urađeno i implementirano u poslednje dve godine i da je primetan napredak Srbije u ispunjavanju obaveza koje je preuzela 2003. godine pristupanjem u članstvo Saveta Evrope, saopštio je MUP.

Stefanović je pohvalio dobru i neposrednu saradnju i komunikaciju sa službama država regiona i šire u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakao da se srpska policija uspešno suprotstavlja svim vidovima kriminala, o čemu svedoči i niska stopa kriminaliteta u Srbiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, prema rečima ministra, novim merama i instrumentima intenziviralo borbu protiv korupcije među svojim pripadnicima.

"Test integriteta, analize rizika na korupciju i praćenje promena imovinskog stanja svih zaposlenih u MUP-u su mere koje bi trebalo da doprinesu smanjenju ove pojave", naglasio je ministar.

Na sastanku je bilo reči i o evropskim integracijama Republike Srbije i aktuelnoj migrantskoj krizi.

Stefanović je ukazao da Republika Srbija dosledno i istrajno poštuje međunarodne obaveze i u skladu sa svojim mogućnostima pruža pomoć i zaštitu migrantima, izbeglicama i tražiocima azila, kao i da se intenzivno bori protiv ilegalnih migracija.

Ministar je istakao da je za rešenje ovog problema neophodan usaglašen i jasan odgovor na nivou Evrope.

Govoreći o evropskim integracijama, Stefanović je rekao da Ministarstvu unutrašnjih poslova u 2017. godini predstoji realizacija značajnijih aktivnosti iz Akcionog plana za Poglavlje 24 - "Pravda, sloboda i bezbednost".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи