Đurić: Provokacije Prištine usmerene na gušenje prava srpskog naroda

Beograd je dosledno opredeljen za Briselski dijalog kao vid rešavanja nesuglasica sa Kosovom, iako Priština, u poslednje vreme provokativnim jednostranim aktima čini sve da opstruira razgovore, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, u razgovoru sa ambasadorom Norveške u Srbiji Arneom Sanesom Bjornstadom.

Marko Đurić se zahvalio za pomoć koju Norveška kontinuirano pruža obnovi, rekonstrukciji i opremanju srpskih manastira i crkava na Kosovu i Metohiji, za šta je od 2008. godine donirala oko 4,5 miliona evra.

Direktor Kancelarije za KiM je Bjornstadu skrenuo pažnju na kontinuirano skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, kao primer odnosa tamošnjih političkih struktura prema imovini Srpske pravoslavne crkve.

Đurić je ambasadora upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i ocenio da posebno zabrinjava to što su provokacije Prištine usmerene na gušenje prava i sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, "čime se još jednom potvrđuje da albanska politička elita ne želi stvaranje stabilnog multietničkog društva".

Beograd će, međutim, nastaviti da iskreno radi na poboljšanju odnosa srpskog i albanskog naroda i stvaranju uslova za normalan protok ljudi, robe i usluga između centralne Srbije i južne pokrajine, dodao je Đurić.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи