Stojanović: U Prištini nema spremnosti da se sprovede Briselski sporazum

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da u Prištini ne postoji politička spremnost da se u potpunosti sprovede briselski dogovor i da bi zbog toga EU trebalo da izvrši pritisak kako bi proces bio deblokiran.

Branimir Stojanović je rekao da je sasvim jasno da ne postoji politička spremnost u Prištini da se u razumnom roku sprovede potpuno ono što je dogovoreno, da izostaju odluke o tome, naročito kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.

"Čujem stalno izjave i deklarativno ispoljavenje stave na spremnost da se formira ZSO, da treba da se uradi sve ono što je dogovoreno ali konkretnih, administrativnih odluka na vladi, odluka na drugim važnim mestima još uvek nema," rekao je Stojanović.

I zato je važno da EU, medijator u tom procesu, izvrši dalji pritisak na sve one koji su učestvovali u dogovorima od pregovarača do najviših političkih predavnika kosovskih Albanaca da se taj proces otkoči i da konačno imamo konkretne odluke, istakao je Stojanović.

"Ono koliko mi možemo na to da utičemo je da smo sve vreme, od početka formiranja Vlade Kosova do potpisivanja koalicionog sporzuma koji na žalost nije ispoštovan, insistirali na tome da su to prioriteti za nas, da se sprovede ono što je dogovoreno u Briselu i da se ZSO, kao najvaeći deo tog sporazuma, formira što pre," zaključio je Stojanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво