LDP: Prekinuti stvaranje antizapadnog raspoloženja

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je na prekid stvaranja antizapadnog raspoloženja u Srbiji u kojoj je, kako je naveo, atmosfera pogoršana neodgovornim izjavama pojedinaca.

"Neodgovornost pojedinaca iz vrha vlasti, koji svoju političku platformu grade na jačanju antizapadnog raspoloženja u Srbiji, polako prerasta u otvorenu kampanju koja svoj rezultat treba da dâ na predsedničkim izborima proleća sledeće godine", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ukazao je da sve pozitivne pomake u pristupanju Srbije Evropskoj uniji treba da zamene neodmereni politički postupci u kojima u isto vreme imamo želju da se otvaranjem pregovaračkih poglavlja približimo punopravnom članstvu u EU i da se javnom političkom pobedom predstavlja činjenica da nemamo nameru da svoju spoljnu politiku usaglasimo sa zemljama zapadnog sveta sa kojima gradimo partnerske odnose.

"Politika sedenja na dve stolice ulazi u svoj neizvesni finiš, gde se više ni ne skriva činjenica da Rusija u Srbiji ubrzano gradi svoje pozicije kroz otvorenu pomoć pojedincima koji su spremni da žrtvuju budućnost svoje zemlje zbog sopstvene perspektive koja postoji samo ako se stalno govori o izmišljenim ultimatumima i uslovima", naveo je lider LDP-a.

Primetio je da očigledno jačaju pritisci da se Srbija otvoreno stavi u službu ruske politike i interesa i da ovo društvo, slomljeno trodecenijskim lutanjem, sada postane i sredstvo u borbi Rusije i Zapada, gde smo mi neizbežne žrtve.

"Predsednički izbori i kampanja koja je već počela kroz upozorenja koja su nam poslata preko slučaja Crne Gore, pokazuju da su spremna sredstva i logistika koji od nas treba da naprave saveznika ruske političke strategije i na taj način sami sebi oduzmemo pravo da samostalno odlučujemo o svojoj budućnosti", kaže Jovanović.

Stoga, Liberalno demokratska partija apeluje na građanske snage u društvu da razumeju da linija sukoba na narednim izborima postaje razgraničenje interesa Istoka i Zapada u Srbiji, da svaka odluka koju donesemo protiv interesa sopstvene zemlje ima svoju političku cenu i da građani moraju biti upoznati sa preprekama i problemima koji se postavljaju pred naše društvo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи