Nikolić: Srbija na putu ka EU, bez sankcija Rusiji i priznanja Kosova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa ministrom za informisanje Republike Belorusije Lilijom Ananič da je Srbija na putu ka EU, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova niti uvesti sankcije Rusiji.

Nikolić je istakao da Srbija uređuje državu prema najsavremenijm standardima i važno je da se ispune uslovi iz pregovaračkih poglavlja "sve dotle dok od nas ne traže nezavisnost Kosova".

„Mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i ne možemo da uvedemo sankcije Rusiji. Mi ne želimo da se stavljamo ni na jednu stranu kad se naši prijatelji svađaju, zato što bismo izgubili jednog prijatelja, a drugog ne bismo stekli", rekao je predsednik Nikolić, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Nikolić je takođe izrazio zahvalnost Belorusiji i predsedniku Lukašenku što, kako kaže, nije napuštao Srbiju u teškim momentima i pokazao privrženost Srbiji tako što je posetio tokom 1999. godine.

Takođe se lično založio da naši odnosi dobiju čvrstu političku podlogu i jaku ekonomsku dimenziju.

Nikolić je zahvalio minisarki na učešću Belorusije na sajmu knjiga i istakao važnost snažnijeg učvršćivanja kulturnih i duhovnih veza.

Ministarka Ananič prenela je pozdrave predsednika Lukašenka predsedniku Nikoliću.

Ona je podvukla iskrene i prijateljske odnose dve zemlje i naglasila da joj je izuzetna čast što Belorusija ima priliku da učestvuje na sajmu knjiga.

Mi želimo duhovne veze i kulturološke vrednosti, naše veze su neraskidive i važno je da ih negujemo i u budućnosti“, naglasila je ministarka.

Predsednik Nikolić je rekao da Belorusija može da nam pomogne da sprečimo odlazak mladih ljudi iz Srbije, kvalifikujući tu pojavu kao janičarstvo novog doba, navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво