Mirović: Vojvodina opredeljena za brži ekonomski rast

Premijer vojvođanske vlade Igor Mirović istakao je danas, na Beogradskim investicionim danima, da je pokrajina opredeljena da se kreće putem brzog ekonomskog razvoja, čija je glavna poluga okupljanje oko projekata.

Igor Mirović je, govoreći na otvaranju skupa, čestitao Beogardu i njenom gradonačelniku Siniši Malom na velikim investicijama koje je započeo u prethodnom periodu.

Mirović je istakao da se sa strane odlično vidi da "Beograd izgleda veoma dobro", i da je snažnom indukcijom sopstvenog razvoja dobar primer drugima u zemlji.

"Beograd je sa svojim timom i konkretnim rezultatima primer drugim sredinama, često i nama u Vojvodini. Pravi krov celog sistema, međutim, su promene koje se odvijaju na nacionalnom nivou. Jedna opšta ekonomska nova slika Srbije koja treba da motiviše sve više investitora da dolaze i ulažu u zemlju, što je ključ za razgovore koji će danas biti vođeni", objasnio je on.

Mirović je istakao da je najvažnija stvar politička makroekonomska i fiskalna stabilna politika koju vodi Vlada, što se vidi golim okom.

"U našoj zemlji uspostavljena je puna politička stabilnost, a posle izbora i u Vojvodini. Uskoro će i na delu btii svima jasno. Formirali smo kompetenentan tim koji ima odličnu saradnju sa Valdom Srbije. To smo demonstrirali zajedničkom sednicom dve vlade, gde smo pripremili 20 zajedničkih investicionih projekata, a novi model rada vojvođanske vlade je okupljanja oko projekata", poručio je Mirović.

U takvim novim uslovima koncept ekonomskog razvoja treba, kako je naglasio, da motiviše i privuče nove investotore.

Kao ilustraciju toga on je naveo primer zajedničkog rada oko početka izgradnje naučno-tehnloškog parka, u vrednosti od 12,5 miliona evra, što je zajednička investicija Vlade Srb, Vojvodine, grada Novog Sada, i novosadskog univerziteta.

Novi objekat treba da još snažnije predstavi Vojvodinu kao IT centar, naveo je Mirović.
Takođe je kazao da će vojvođanska vlada nastaviti sa projektovanjem brzih saobraćajnica od Novog Sada do Zrenjanina.

Vlada Vojvodine, kako je naglasio, spremna je da domaćim i stranim investitorima pruži najbolje moguće uslove.

"Imamo šanse i spremni smo da pružimo dodatne podsticaje, sa ciljem bržeg razvoja Vojvodine. To može biti dodatna energija koja može pružiti dodatni podsticaj zbog kojeg investitori treba da dođu u Vojvodinu", ocenio je Mirović.

Govoreći o smanjenju prepreka za investitore Mirović je ukazao da Vojvodina prelazi iz modela učvale birokratske administarcije u model brzog odgovora i rešavanja problema.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи