Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u ponedeljak

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za ponedeljak sednicu Biroa za kordinaciju službi bezbednosti, a na dnevnom redu je, pored ostalog, moguća umešanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori, rekao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Po nalogu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, biće održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će se razgovarati o tri veoma važne teme", rekao je Stefanović.

Na sednici će, precizirao je ministar, biti reči o mogućoj umešanosti državljana Srbije u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, zatim o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala.

"Očekujem da će brzo i pravovremeno reagovanje svih službi bezbednosti, kao i do sada, dati rezultate, a premijeru ćemo izneti sve važne informaciujje do kojih smo došli u prethodnih nekoliko nedelja", istakao je Stefanović.

Premijer je, inače, najavio da će javnosti kazati do kojih su to informacija, koje Crnogorci još nemaju, došle srpske službe. Vučić je naglasio da su sprski i crnogorski organi počeli da sarađuju i da će nesumnjivo sarađivati.

To je danas potvrdio i prvi Đukanovićev saradnik - Duško Marković, koji tvrdi da je otkrivanje akcije počelo isključivo na teritoriji Crne Gore i da će vrlo brzo imati zaokružen slučaj.

Đukanović je, podsetimo, posle sastanka sa crnogorskom službom bezbednosti, rekao da su ozbiljne aktivnosti za destabilizaciju Crne Gore pripremane delom i u Srbiji, te da je zato, neophodno da se sarađuje sa Srbijom.

Inače, crnogorska opozicija uverena je da je uzak krug vlasti celi slučaj režirao za izborni dan. Rezultate izbora ne priznaju. Sam Dikić je rekao da je u Crnoj Gori turistički, u poseti manastiru Ostrog, a crnogorsko Tužilaštvo da je uhapšen u skladištu oružja.

Na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti teme će biti i delovanje stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije. Mediji su prošle nedelje pisali, doduše nezvanično, o visokom funkcioneru MUP-a koji je navodno špijun CIA.

Tema će biti i borba protiv korupcije i kriminala. Ministar Stefanović rekao je da će premijeru preneti informacije do kojih su došli prethodnih nekoliko nedelja.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво