Unapređenje saradnje Srbije i Namibije u oblasti odbrane

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Namibije Netumbom Nandi - Ndaitvom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje,

Zoran Đorđević je zahvalio potpredsednici Nandi Ndaitvi na principijelnoj podršci Namibije u odbrani principa međunarodnog prava i čvrstom stavu kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i upoznao je sa aktuelnim aktivnostima Ministarstva odrbane.

Đorđević i Nandi Ndaitva saglasili su se da dosadašnja saradnja nije bila na potrebnom nivou i izrazili spremnost za preduzimanje mera kako bi u narednom periodu došlo do njenog intenziviranja i unapređenja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prijateljski odnosi dve zemlje svakako su podsticaj ka toj nameri, složili su se sagovornici, a kao težišne oblasti saradnje u narednom periodu izdvojene su vojnomedicinska i vojnoekonomska saradnja, kao i vojno obrazovanje i obuka.

Ministar Đorđević rekao je da se nada da će doći do proširenja i na oblasti održavanja i remonta sredstava, projektovanja i izgradnje objekata i infrastrukture.

"Nudimo transfer tehnologije, projekte vojnog inženjeringa, izgradnju vojnih remontnih zavoda, školovanje kadrova raznih profila", rekao je ministar.

Đorđević je izrazio spremnost i za realizaciju specijalističke obuke voda inžinjerije, školovanje kadeta na osnovnim akademskim studijama (artiljerija i inžinjerija), u skladu sa iskazanim interesovanjem komandanta Kopnene vojske Namibije general-majora Tomasa Hamunijela, koji je posetio Srbiju tokom aprila ove godine.

broj komentara 0 pošalji komentar