Simić: Povratak Srpske liste u kosovske institucije nema smisla

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić smatra da povratak Srpske liste u kosovske institucije ne bi bio problem, ali da u ovom trenutku to ne bi imalo nikakvog smisla, jer se predstavnici Srba ne konsultuju o zakonima. Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je predstavnike Srpske liste da se vrate u institucije Kosova.

Slavko Simić ponovio je da se predstavnici Srba ne konsultuju o zakonima.

"Pre svega, za Srpsku listu nije problem povratak u kosovske institucije. Glavni problem je da li taj povratak ima smisla. Da li ima smisla kada se Srpska lista, srpska zajednica i politički predstavnici Srba ne konsultuju u vezi sa zakonima i procesima", rekao je on za Radio Kosova, a prenosi prištinski list Zeri.

"Ako neko još uvek pokušava da ide protiv srpske zajednice, onda nema smisla za nas da se vratimo u institucije", dodao je Simić.

Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je predstavnike Srpske liste da se vrate u institucije Kosova, koje bojkotuju od usvajanja Zakona o Trepči, i ocenila da je njihovo učešće u radu Skupštine značajno.

Tokom sastanka sa šefom poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Slavkom Simićem, Apostolova je naglasila značaj učešća poslanika Srpske u institucijama Kosova i doprinos koji se time daje rešavanju aktuelnih problema sa kojima se susreću građani Kosova i Srbi posebno.

Apostolova je naglasila značaj dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i istakla potrebu sprovođenja svih sporazuma postignutih u dijalogu.

Tokom sastanka se razgovaralo i o finansijskoj podršci EU severu Kosova i Fondu za razvoj a istaknuta je i potreba za proaktivniji pristup sprovođenju projekata koji se finansiraju tim sredstvima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво