Poslanička pitanja

Poslanici Skupštine Srbije su i ovog četvrtka postavljali pitanja članovima vlade, a tražili su obaveštenja o tome šta će biti preduzeto da se smanji narastajuće siromaštvo u zemlji, da li će invalidnina biti umanjena i šta će Vlada preduzeti povodom najavljene rezolucije hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu o BiH.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je da je Srbija prva u Evropi po broju ljudi koji su ugroženi siromaštvom i da taj procenat prema anketi Republičkog zavoda za statistiku iznosi 25,4 odsto.

Pitao je premijera Aleksandra Vučića šta će učiniti da bi se to stanje promenilo i ukazao da je pre četiri godine taj procenat iznosio 12,8 odsto.

"Da li će Vlada konačno uraditi nešto umesto što će se svađati sa građanima nazivajući ih lenjivcima i nesposobnjakovićima? Da li će da uradi konačno nešto sa izmenama zakona za podršku porodicama sa decom i da li će uraditi nešto da se spreči egzodus građana iz Srbije u druge zemlje u potrazi za boljim životom", upitao je Đurišić.

Poslanik Dveri Srđan Nogo pitao je ministra za socijalna pitanja Aleksandra Vulina je da li će invalidnina, koja sutra treba da bude isplaćena, biti umanjena za 2,8 odsto.

Tražio je obaveštenje i o slučaju sudskog veštaka Mirjane Labović, u čiju stručnost se sumnja, šta je učinjeno povodom zahteva poverenika za informacije od javnog značaja da se dostave podaci o slučajevima u kojima je ona veštačila.

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski pitala je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića šta će Srbija da preduzme povodom rezolucije koju najavljuju hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu o BiH, navodeći da je to još jedna inicijativa koja ne doprinosi smirivanju tenzija u regionu.

Za informacije o tome ko i koliko poseduje poljoprivrednog zemljišta u Srbiji interesovao se poslanik "Dosta je bilo" Vladimir Đurić.

"Koliko je uzurpirano poljoprivrednog zemljišta, ko su uzurpatori i ko je najveći uzurpator u Srbiji i o kolikoj parceli je reč?", pitao je Đurić.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je šta će biti sa ekološkim dobrom Deliblatskom peščarom, s obzirom na to da na tom terenu NIS vrši istraživanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара