U Briselu o primeni sporazuma o univerzitetskim diplomama

Dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou se nastavlja u Briselu, a glavna tema će biti sporazum o univerzitetskim diplomama.

Tokom jučerašnjeg sastanka, Beograd je insistirao na temi "Trepče", ali je Priština odbila da o tome razgovara.

Zbog toga je razgovor o tom pitanju vođen sa EU, a tom prilikom su predstavnici Unije ponovili da "primaju k znanju" stav Srbije.

Dve strane su juče razgovarale o praktičnim rešenjima za primenu sporazuma o slobodi kretanja.

Konkretno se razgovaralo o nalepnicama kojima će se od 15. novembra prelepljivati statusni simboli prilikom prelaska vozila sa teritorije Kosova u centralnu Srbiju i obrnuto.

Prema informacijama iz delegacija, obe strane intenzivno rade na primeni dogovora o registarskim tablicama, a EU je, kao posrednik u razgovorima, insistirala da nalepnice, koje će se koristiti umesto privremenih tablica, budu besplatne za građane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво