Jerkov: Inicijativa DS za bolji položaj majki

Demokratska stranka pokrenuće niz inicijativa čiji je cilj da se ženama i majkama u Srbiji obezbede bolji uslovi života, rekla je poslanica te stranke Aleksandra Jerkov, najavljujući da će DS sutra održati protest ispred Vlade Srbije i zatražiti izvinjenje od premijera zbog izjave kojom je, kako je navela, uvredio porodilje.

Protestom pod nazivom "Mame nisu same" DS želi da poruči da niko nema prava da ponižava roditelje, rekla je Jerkov, dodajući da je premijer Aleksandar Vučić izjavom "da neke žene ne žele da rade zato što za rađanje dece dobijaju svotu novca koju je on nazvao minimalcem, uvredio ne samo nezaposlene roditelje nego sve porodice u Srbiji".

Najavila da će ta partija u narednom periodu pokrenuti čitav niz inicijativa i zakonskih predloga, kojima će majkama i ženama u Srbiji obezbediti bolje uslove života.

Vučić je juče ponovio da neki korisnici socijalne pomoći zbog novca koji dobijaju od države nemaju motiv da rade i da će se to promeniti, te pojasnio da je pod tim mislio na sposobne ljude.

"...Ovakve kao ja, od 100 i nešto kila, koji dobijaju socijalnu pomoć, dodatak za decu i tako mesečno primaju 21.000 do 22.000 dinara, i ti ljudi više nemaju motiva da rade za minimalnu zaradu", rekao je Vučić.

Kasnije je objasnio da su njegove izjave o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

Kako je objasnio, govorio je o dve sasvim različite stvari - pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave "isečene, spojene i falsifikovane".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи