Ker Lindsi: Pitanje je zašto se o "Trepči" sada govori

Pitanje "Trepče" će neizbežno pogoršati odnose Beograda i Prištine na kratak rok, ocenio je u Beogradu poznavalac prilika na Balkanu Džejms Ker Lindsi, istakavši da je pitanje zašto se o tome sada govori.

Ker Lindsi je učestvovao na panelu o rešavanju političke nestabilnosti i slabih institucija u Jugoistočnoj Evropi u okviru šestog Beogradskog bezbednosnog foruma.

"Mislim da je poenta ono na šta je (premijer Srbije Aleksandar) Vučić ukazao – zašto sada. Mislim da je to ono oko čega je on zabrinut – ne zašto 'Trepča' nego zašto 'Trepča' sada. To je veliko pitanje", rekao je Ker Lindsi.

"Trepča" je, naglasio je, oduvek bila veoma osetljivo pitanje, koje nije rešavano.

"“Imaćemo krizu, oštetiće odnose i nauditi, ali se nadam da neće na duže staze. Time se mora baviti"”, rekao je Ker Lindsi.

Međutim, kaže da je krizu neophodno prevazići i nastaviti dijalog između Beograda i Prištine, ističući da svaki mirovni proces ima svoje poteškoće i da treba gledati “krupnu sliku” i sve što je do sada postignuto.

"Stvari će se na kratak rok neizbežno pogoršati", rekao je Ker Lindsi, ocenivši da je veoma “loše” što se ovo sada dogodilo.

"Kriza će biti i zbog toga moramo da budemo zabrinuti", ocenio je Ker Lindsi, ali je rekao da je važno imati na umu da je to deo svakog mirovnog procesa i zadržati koncentraciju kako bi se postigao napredak.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи