Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu „Trepča“.

Na sastanku je razmotren niz mera sinhronizovanog odgovora Vlade Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji na pokušaj konfiskovanja „Trepče“ i postignuta je saglasnost o tome da se samo dobro osmišlenom zajedničkom akcijom Republike Srbije i srpskih predstavnika u privremenim institucijama samouprave u Prištini u ovoj situaciji mogu zaštiti srpski državni i nacionalni interesi.

Predstavnici Srba u pokrajinskoj vladi informisali su direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju o razlozima za zamrzavanje učešća u radu vlade, međuministarskih komisija i ostalih vladinih tela i današnjem podnošenju žalbe ustavnom sudu u Prištini na zakon o „Trepči“.

Đurić je ocenio da su srpski predstavnici u datom trenutku, zamrzavajući učešće u radu vlade i parlamenta, doneli jedinu moguću odluku, koja nija bila signal da Srbi ne žele da učestvuju u donošenju odluka, već da ne dozvoljavaju da budu potpuno marginalizovani u stvarima koje su od interesa za srpski narod.

„U interesu dijaloga i normalizacije je da se stvari ne rešavaju van stola i sve što činimo rukovođeno je tim interesom“, rekao je Đurić, koji je predstavnike Srba sa Kosova i Metohije detaljno upoznao sa odlukom Vlade Srbije o poništavanju zakona donetog u Prištini i drugim odlukama donetim tim povodom.

Na sastanku je dogovoren nastavak redovnih konsultacija u cilju sinhronizovanog, jedinstvenog delovanja u borbi za ostvarivanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Sastanku su prisustvovali zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović, ministri Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić, gradonačelnici Štrpca i Gračanice Bratislav Nikolić i Vladeta Kostić, i generalni direktor „Trepče“ Jovan Dimkić, saopšteno je iz vladine kancelarije za KiM.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво