Poslanici završili raspravu o zajmu Azerbejdžana

Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama i dopunama Sporazuma o zajmu Azerbejdžana za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Bojkovci, Bojkovci-Takovo i Takovo Preljina.

Poslanici će u petak u 11 sati glasati o članovima Saveta REM-a, autientičnom tumčenju odredbe člana 6. Zakona o sticanju prava svojine na zemljište, objektima i vodovima "Železare Smederevo", kao i o izmenama Sporazuma sa Azerjbedžanom.

Tokom rasprave, ministar finansija Dušan Vujović je rekao da se rok realizacije projekta produžava do 4. maja 2018. kako ne bi opet došli u situaciju da se kasni.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac rekao je u raspravi da je Vlada Azerbejdžžana mnogo uradila za Novi Pazar i da pokazuje veliko interesovanje za ulaganja za ceo prostor Balkana, te da predložene izmene treba podržati.

Bačevac je ukazao da je izuzetno bitno što će se sa završetkom te deonice od Beograda do Preljine stizati za manje od sat vremena.

Lider Nove stranke Zoran Živković pitao je zašto se produžava rok na dve godine, ako nadležni kažu da su radovi gotovi 98 odsto i primetio da ministar finansija obralaže zakon koji bi trebalo poslanicima da predstavi ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Poslanici opozicije su negodovali što Mihajlovićeva nije došla u skupštinu, pa je poslanik DS Balša Božović novinarima kazao da je čudno što ona nije došla, jer nije do kraja razjašnjena situacija sa tunelom na toj deonici.

Mihajolvićevu je u skupštini  očekivao i lider SRS Vojislav Šešelj, rekavši da je ona glavni "krivac" za problem o kome se danas raspravlja.

Poslanica LDP Nataša Mićić je tokom rasprave ukazala da je putna infrastruktura u Srbiji u lošem stanju, navodeći da je Svetski ekonomski forum najlošije ocenio Srbiju po kvalietu i raspoloživosti trasnportne infrastrukture, ali je navela da će ta partija podržati izmene zbog važnosti sporazuma.

Lider Dveri Boško Obradović se tokom izlaganja na "politička uslovljavanja" zbog kredita, da Srbija mora biti u članstvu Svetske banke, MMF-a ili nekih drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара