Srpska lista sutra podnosi žalbu na Zakon o Trepči

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima, podneće sutra žalbu Ustavnom sudu Kosova na usvojeni Zakon o Trepči. Žalba će, kako je saopšteno iz Srpske liste, biti predata u 10 sati u zgradi Ustavnog suda.

Kosovska skupština usvojila je u noći između petka i subote Zakon o Trepči prema kojem 80 odsto kapitala pripada samoproglašenoj državi Kosovo, a 20 odsto zaposlenima u tom kombinatu.

Prmijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je juče javnost da je Vlada Srbije odlučila da poništi sve pravne posledice akata i radnji privremenih institucija samourpave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj "Trepče".

"Ovakvu odluku smo bili prinuđeni da donesemo jer želimo da Trepča nastavi da radi", rekao je premijer.

"Trepča" je od vitalnog značaja za opstanak severa KiM, istakao je Vučić.

"U Trepči trenutno radi 600 do 1.200 ljudi, a 3.000 je na budžetu. U Trepči imamo dva rudnika, dva na severu koja su otvorena, Belo Brdo i Crnac, oba se većim delom nalaze na teritoriji centralne Srbije", rekao je premijer. 

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво