Sednica Odbora za KiM 17. oktobra otvorena za javnost

Sednica Odbora za Kosovo i Metohiju, na kojoj će biti reči o aktuelnoj situaciji i dijalogu Beograda i Prištine, zakazana je za 17. oktobar i biće otvorena za javnost, izjavio je predsednik tog odbora Milovan Drecun.

Drecun je rekao da će na sednici biti reči i o imovini na KiM i da će joj prisustvovati direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Prema njegovim rečima, na sednici će biti razmatrati izveštaj o radu Kancelarije, a biće reči i o dijalogu između Beograda i Prištine, odnosno imovini na KIM.

Treća tačka će biti izbor članova radne grupe za prikupljanje činjenica o zločinu koji je počinila teroristička OVK, dodao je Drecun.

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević očekuje da će na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju svi podržati Vladu Srbije.

Milićević je novinarima u parlamentu kazao da očekuje podršku svih u odbrani nacionalnih i državnih interesa, istakavši da će SPS pružiti punu podršku Vladi Srbije jer je donela mudru i ispravnu odluku.

Kako je rekao, Vlada Srbije pokazuje svoju odlučnost da uz dijalog dođe do rešenja.

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da će SRS insistirati na tome da Srbija prekine pregovore sa Evropskom unijom.

On je istakao da se već 16 godina prema Srbiji "nastupa sa ucenama" i da jedino šta Srbija može da učini jeste prekid pregovora.

Radikali će na tome insistirati, istakao je Šarović.

 

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво