Predsednik kosovske skupštine potpisao Zakon o Trepči

Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji potpisao je Zakon o Trepči, koji je kosovski parlament u petak usvojio uprkos srpskom protivljenju, i poručio da taj zakon nema političku, već ekonomsku konotaciju.

"Zakon o Trepči nema nikakvu političku konotaciju. Naprotiv, njegova konotacija je u potpunosti ekonomska, otvara perspektivu ovom preduzeću kako bi se transformisao u akcionarsko društvo i pristupio slobodnom tržištu", tvrdi Kadri Veselji.

Veselji je, na ceremoniji u Prištini, održanoj u prisustvu menadžmenta i rudara "Trepče", rekao da će zakon omogućiti povećanje vrednosti proizvoda. Veselji je rudarima čestitao na novom zakonu, navodeći da će on omogućiti razvojnu perspektivu kombinatu, objavio je Radio Slobodna Evropa.

Kosovski parlament usvojio je u petak posle ponoći, u drugom čitanju, Zakon o Trepči. Tim zakonom predviđa se 80 odsto vlasništva vlade u Prištini nad "Trepčom" i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom.

U subotu pre podne direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji "Trepče" nevažeća za Vladu Srbije, njene institucije, privredne subjekte i za građane Republike Srbije.

To je udar na pravo naroda da postoji na jednom području, jer "Trepča" je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, rekao je tada Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво