Vučić: Pokušaćemo da popravimo dogovor o telekomunikacijama

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti razgovore o sporazumu o telekomunikacijama sa Prištinom i pokušati da popravi situaciju. Povodom objavljivanja imena tužilaca koji se bave slučajem rušenja u Savamali, premijer poručuje da javni funkcioneri moraju da budu imuni na sve pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da se piše u novinama.

"Imaćemo još mnogo kontakata i razgovaraćemo sa svima, i pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano", rekao je Vučić novinarima u Senti.

Upitan šta će se dogoditi "ako sve ostane zakucano", Vučić je rekao da će odluka tek biti doneta.

"Kada stavljate na dva tasa, imate mnogo stvari u jednoj i mnogo u drugoj ruci. Ima još onih stvari koje još nismo stavili ni na jedan od ta dva tasa – kada budemo uspeli sve te argumente da stavimo, onda ćemo reći na koju stranu preteže", naveo je Vučić.

Upitan kada možemo očekivati odluku o sporazumu o telekomunikacijama, Vučić je rekao da će ona biti saopštena kad bude doneta.

Dodaje da tri godine moli da osnovna tema razgovora u Briselu bude imovina.

"Da su razgovori o imovini počeli pre tri godine, da je bilo volje i na prištinskoj i na strani EU ne bismo imali sve ove probleme, jer suštinski problem oko kojeg razgovaramo sve vreme jeste problem imovine. Ono što je ključno to je 'Trepča' i to je zakon koji prištinska skupština želi da usvoji, koji ne znam kako misle da sprovedu u delo, i kako misle da posle toga imaju dobru saradnju sa članovima svoje vlade koji su Srbi, i kako misle da imaju saradnju sa centralnim vlastima u Beogradu", napominje Vučić.

Kaže da mora da se da odgovor za dogovore o telekomunikacijama.

"Mi imamo sporazum o telekomunikacijama koji je potpisan u avgustu prošle godine u Briselu, međutim, ovo je plan primene ili tkz. akcioni plan oko kojeg nema dogovora, nema dogovora oko dve tačke – tačke 9 i tačke 11", kaže Vučić. 

"Tužioci da ne mare za pritiske" 

Vučić je povodom objavljivanja imena tužilaca koji se bave slučajem rušenja u Savamali rekao da javni funkcioneri moraju da budu imuni na sve pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će se o njima pisati u novinama.

Premijer je, odgovarajući na pitanje kako komentariše objavljivanje imena tužilaca u slučaju Savamala u dnevnom listu Danas, rekao da ne čita taj list niti da zna šta su objavili, ali da je to pokazatelj dvostrukih aršina.

“"Mnogi to rade svakog bogovetnog dana, jer postoje dupli standardi. Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca bio bih na stubu strama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezavisne i samostalne državne organe i još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno"”, rekao je Vučić.

Premijer je dodao da smatra da građani Srbije dobro primećuju dvostruke standarde i istakao da će njima prepustiti da donose odluke i zaključke.

“Za mene je važno da mi radimo, da obavljamo dobro posao, da su odlični rezultati koji ostaju upisani u sveskama, a za taj umetnički utisak ili dojam nisam zainteresovan, jer, šta god da uradite, nikada neće biti dovoljno dobro”, rekao je Vučić.

On je istakao da je svašta moguće u Srbiji ukoliko nečiji privatni ili lični interesi nisu zadovoljeni.

"“Država radi svoj posao i o svakom pitanju će donositi zaključke kako je potrebno i u skladu sa zakonom"”, poručio je Vučić.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара