Rašković Ivić neće sprovesti odluku, Vukadinović neće praviti klub

Poslanica DSS-a Sanda Rašković Ivić izjavila je da odbija da sprovede odluku predsedništva te partije o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba.

"Na moju žalost, juče je predsedništvo donelo odluku da Vukadinović bude isključen. Čak i kad bih htela to da uradim, nema dovoljno poslanika da to sprovedu, a lično odbijam da sprovedem tako nešto", rekla je Rašković Ivić novinarima u parlamentu.

Dodala je da za to postoje dva razloga, jedan je to što je ta poslanička lista dobila poverenje građana na izborima, a drugo je što to nije demokratski.

"Mi imamo svoj poslaničkli klub i ja ne mogu da se ponašam nedemoratski i van interesa DSS-a, a to je demokratsko ponašanje i nadam se da ćemo taj problem rešiti na drugi način", rekla je Rašković Ivić.

Vukadinović je novinarima u parlamentu rekao da mu ne pada na pamet da pravi svoj poslanički klub.

Navodeći da je svojevremeno potpisao sporazum kojim je oformljen blok DSS-Dveri, Vukadinović je rekao da i dalje zastupa tu politiku.

Takođe, Sanda Rašković Ivić je pozvala parlament da usvoji predlog rezolucije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Rašković Ivić je pozdravila to što se u parlamentu održava javno slušanje na tu temu, ali je istakla da to gubi smisao jer se posle toga neće desiti ništa.

Podsetivši da je pre tri meseca DSS skupštini dostavila Predlog rezolucije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, Rašković Ivić je istakla da bi javno slušanje trebalo da bude samo uvod da se o tome raspravlja u parlamentu i to već na narednoj sednici 11. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво