SNS odbacuje optužbe Dveri o korupciji u Novoj Varoši

Poslanik Srpske napredne stranke Krsto Janjušević odbacio je optužbe poslaničke grupe Dveri o korupciji u opštini Nova Varoš, naglasivši da nije čudno što je ta opština ovih dana na udaru, jer je primer jedne od najuspešnijih opština.

"Uvažavamo svaku kritiku, ali treba da se zamislimo odakle ona dolazi", rekao je Krsto Janjušević novinarima u Skupštini Srbije.

Istakao je da je vrlo zanimljiva uloga i interesovanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića za Novu Varoš, na koju je ovih dana hajka i gde je došlo do promene vlasti pod vrlo čudnim okolnostima.

Janjušević je naglasio da pre nego što se iznesu neke optužbe moraju da se znaju bitni podaci, među kojima je to da je broj noćenja u opštini Nova Varoš, od kad je SNS i bivši predsednik te opštine Dimitrije Paunović došao na vlast, porastao sa katastrofalnih 2.500 koliki je bio 2012. godine, na čak 45.000, kao i da je u prošloj godini asfaltirano 40 kilometara puta.

Poslanik SNS-a je zapitao da li Obradović ima podatke kako je došlo do smene u opštini Nova Varoš i da li ima podatke o kupovini odbornika.

"Da li je Paunović kriv što se drznuo da udari na lance i katance firmi koje su ostavili sadašnji koalicioni partneri Obradovića i koji su od 2000. do 2012. godine, vodeći čudne privatizacije, ostavili više katanaca po firmama širom Srbije. Da li je Paunović tu pogrešio što se drznuo da te firme kupi, napravi industrijske zone i da ih nudi", napomenuo je Janjušević dodavši da nadležni organi treba da kažu svoje.

Obradović je ranije danas u Skupštini rekao da je najdrastičnija situacija kompletne cenzure u Srbiji slučaj o korupciji u Novoj Varoši, na koju se ne reaguje iako je još pre nedelju dana, kako tvrdi, iznet ogroman dokazni materijal o tome.

Ukazao je da otvoreno sumnja da aktuelnog načelnika zlatiborskog okruga Dimitrija Paunovića štiti bivši ministar pravde Srbije Nikola Selaković, jer mu je asfaltirao put do rodne kuće u Opštini Nova Varoš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво