Vučić i Rama u okviru Bezbednosnog foruma

Šesti Beogradski bezbednosni forum biće održan od 12. do 14. oktobra, a centralni događaj skupa biće dijalog o budućnosti albansko-srpskih odnosa i stabilnosti jugoistočne Evrope, u okviru kojeg će govoriti premijeri Aleksandar Vučić i Edi Rama, najavili su organizatori.

U okviru konferencije koja se organizuje pod nazivom "Da li će demokratija preživeti krizu svetskog poretka?" predviđeno je čak 25 diskusija sa više od 100 govornika i 700 učesnika, predstavnika vlada, međunarodnih organizacija i civilnog društva, među kojima su brojna značajna imena političke i diplomatske scene, saopštio je Beogradski bezbednosni forum.

Organizatori najavljuju da će premijeri Vučić i Edi Rama odgovarati na pitanja profesora Univerziteta Kolumbija, Miše Glenija.

Diskutovaće se i o demokratskom odgovoru na rastući populizam i radikalizaciju, novoj Evropskoj strategiji bezbednosti, zamoru u procesu proširenja Evropske unije, rešenjima za političku stabilnost i izgradnju institucija u Jugoistočnoj Evropi, dijalogu između Beograda i Prištine, odnosu Srbije i NATO, kao i procesu digitalizacije, slobodi govora i jačanju partnerstva između države i civilnog društva.

Na agendi će se naći i pitanja o novom putu svile u Evropi, povećanja učešća civila u mirovnim misijama, odnosu demokratije i bezbednosti i ulozi žena u promovisanju politike mira.

Akademski događaj, koji tradicionalno prethodi konferenciji i okuplja mlade i perspektivne istraživače, biće posvećen migrantskoj krizi, izazovima integrisanja izbeglica i poštovanju ljudskih prava.

Beogradski bezbednosni forum je jedini događaj ove vrste koji je rezultat inicijative organizacija civilnog društva: Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, navodi se u saopštenju organizatora.

Pokrenut je 2011. godine i danas je najprestižniji skup o bezbednosnoj i spoljnoj politici koji se održava u jugoistočnoj Evropi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво