Ostavke Jakšića i Ristića u DSS-u, Jovanović novi potpredsednik

Održana sednica Glavnog odbora DSS-a. Marko Jakšić i Slaviša Ristić, nezadovoljni lokalnim koalicijama sa SNS-om, podneli su ostavke na funkcije u DSS-u. Jovanović izabran za potpredsednika.

Jakšić je podneo ostavku na članstvo u Predsedništvu i Glavnom odboru DSS-a, kao i na članstvo u stranci. Ristić je dao ostavku na mesto potpredsednika DSS-a. Vršilac dužnosti predsednika stranke je, zbog glasne rasprave u sali, prekinuo sednicu i odredio pauzu.

Miloš Jovanović je na sednici Glavnog odbora poručio da je spreman da se kandiduje i za predsednika stranke.

"Nadam se da će izbor moći da se održi u što skorijem roku, a nadam se i da neću biti jedini kandidat", rekao je Jovanović.

Jovanović je poručio da neslaganje u državnoj politici između DSS-a i drugih stranaka ne treba da bude prepreka koalicijama na lokalnom nivou.

"Na lokalu se ne rešavaju pitanja državne politike, nećemo na Vračaru ili Voždovcu rešiti pitanje KiM, prodaje EPS-a ili Telekoma", rekao je kandidat za potpredsednika DSS-a.

Jovanović je rekao da se stranka vratila u Skupštinu Srbije, ali je istakao da DSS nikada nije imao manju podršku nego danas.

"Pre dve godine osvojili smo 152.000 glasova, 2016. sa Dverima 190.000 glasova. Neka je od toga 100.000 naše, za dve godine smo izgubili trećinu glasača. To je pitanje od prvorazrednog značaja, a ne pitanje lokalnih koalicija", rekao je kandidat za potpredsednika DSS-a.

Jovanović je dodao da DSS mora da se konsoliduje organizaciono, kadrovski i programski, da se stranački ograni pitaju, "da budemo vojska, a ne razularena banda".

Kako je dodao, stranka ne treba da menja program, ali politiku mora da definiše na nov način, kako bi građani znali šta im DSS nudi.

Konferencija za novinare, na kojoj će govoriti Jovanović zakazana je za sutra u 11 časova. 

DSS je od jula bez lidera, jer je predsednica stranke Sanda Rašković Ivić podnela ostavku zbog neslaganja sa formiranjem lokalnih koalicija sa SNS-om, naročito u centralnim beogradskim opštinama.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара