Tadić: OEBS postupao u skladu sa misijom koju ima u Srbiji

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da je izjava predstavnika OEBS-a, u vezi sa postupanjem policije u slučaju rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, u skladu sa misijom i međunarodnim nadležnostima koje ta organizacija ima.

Tadić u saopštenju navodi da su, u skladu s tim, reakcije predstavnika srpskih vlasti pokazatelj kako nemaju "elementarno znanje o ulozi te multilateralne organizacije u Srbiji".

Tadić je, u saopštenju za medije, rekao da je OEBS "apsolutno postupao u skladu sa svojom misijom zbog koje Srbija i jeste članica te organizacije, a ovakav napad Vučićevih ministara na OEBS je sramoćenje Srbije".

"Ova nedmokratska vlast je potpuno netolerantna na bilo koji vid kritike. Međutim, ako im ne odgovara misija OEBS-a u Srbiji, onda bi trebalo otvoreno da kažu da žele da Srbija istupi iz članstva, umesto što da opet izvode medijske predstave obmanjivanja građana i sopstvene viktimizacije", smatra Tadić.

Dodao je da ne može OEBS biti odgovoran za to što je, kako navodi, u slučaju rušenja u Savamali suspendovan Ustav, niti zbog toga što obavljajući svoju ulogu u Srbiji ukazuje na greške u postupanju policije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da sporna izjava nije u mandatu misije OEBS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи