SNP: Srbi u Srebrenici da glasaju 2. oktobra za Grujičića

Srpska narodna partija pozvala jesve Srbe sa pravom glasa u Srebrenici da izađu na lokalne izbore 2. oktobra i da podrže zajedničkog kandidata srpskih partija Mladena Grujičića.

To su poručili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i član predsedništva SNP i narodni poslanici Snežana Petrović i Ognjen Pantović koji su posetili Srebrenicu, navodi se u saopštenju SNP.

"Opština Čajetina i Srpska narodna partija učinili su sve da pomognu što većem broju Srba koji imaju pravo glasa u Srebrenici, a žive na teritoriji Srbije, da dođu u Srebrenicu na dan izbora i glasaju.

Pobeda srpskog kandidata na izborima u Srebrenici je garant da će Srebrenica ostati deo Republike Srpske i da će se dalje razvijati uz pomoć Srpske i Srbije", istakao je Stamatović.

Poručio je da su "Srbi oduvek živeli i živeće u Srebrenici i da je zato važno da na ovim istorijskim izborima u toj opštini pobedi srpski kandidat".

Narodni poslanik i član predsedništva SNP-a Snežana Petrović ocenila je da je pobeda srpske liste na izborima u Srebrenici "garant očuvanja teritorijalnog integriteta Republike Srpske".

"Zajednički kandidat našeg naroda u Srebrenici je, kao i nedavni referendum, pravi primer kako Srbi mogu biti složni kada se brane nacionalni interesi", naglaasila je Petrovićeva.

Zato, kako je rekla, SNP poručuje da je Srebrenica deo Srpske, i to će i ostati.

Narodni poslanik Ognjen Pantović pozvao je na jedinstvo srpskog naroda sa obe strane Drine kako bi se sačuvali Republika Srpska i Srebrenica.

"Optužili su Srbe da su izvršili genocid u ovom gradu. To je jedna velika laž. I došlo je vreme da se ta laž konačno razveje. Kao neko ko se rodio na ovim prostorima, i ko je preživeo ratna stradanja, tvrdim da su najveće zločine činili Naser Orić i njegovi vojnici koji su sistematski i divljački ubijali Srbe u ovom kraju. Umesto što danas nekažnjeno šetaju kao slobodni ljudi, oni moraju da odgovaraju za svoja zlodela nad srpskim narodom", rekao je Pantović, koji je ujedno i član predsedništva SNP, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar