Nastavljaju se razgovori Beograda i Prištine

Od ponedeljka timovi Beograda i Prištine pregovaraju u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama. Razgovara se o broju lokacija za bazne stanice južno od Ibra i o frekvencijama, što se direktno odnosi na pokrivenost srpskih sredina signalom naše kompanije.

U Kancelariji za KiM kažu da beogradski pregovarački tim nije prihvatio da srpske sredine budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što je Priština pokušala da nametne, i na taj način diskriminiše korisnike srpske kompanije u pokrajini.

Saopšteno je i da je Srbija spremna da Prištini ustupi na korišćenje jedan pozivni broj za geografsku oblast ukoliko se obezbedi, pre svega, transfer imovine "Telekoma Srbija" u pokrajini na ćerku kompaniju i njeno nesmetano funkcionisanje na čitavom Kosmetu.

Kosovski premijer Isa Mustafa tvrdi da će "Međunarodna unija za telekomunikacije, a ne Beograd, Prištini dati međunarodni pozivni broj koji je zatražila Austrija".

Kako se očekuje, predstavnici Beograda i Prištine danas bi trebalo da završe razgovore i saopšte ima li dogovora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи