Joksimović i Takahara o pomoći Japana Srbiji

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana Đuići Takahara razgovarali su o procesu evropskih integracija Srbije, donatorskoj i razvojnoj pomoći Japana našoj državi.

Sagovornici su ocenili da proces evropskih integracija i reformi čine jedan sinergijski proces, koji omogućava da se ostvari napredak u svim oblastima društva, navedeno je u saopštenju.

Ambasador je istakao da Japan podržava evropski put Srbije, jer on stvara uređeno poslovno okruženje i daje sigurnost investitorima, što otvara prostor za razvoj i unapređenje ekonomske saradnje, ne samo sa državama članicama EU.

Joksimovićeva je zahvalila na višegodišnjoj donatorskoj i razvojnoj pomoći koju Japan kontinuirano pruža Srbiji. Kako je istakla, Vlada Japana jedan je od najaktivnijih, razvojnih partnera u Republici Srbiji koji godinama pruža veliku humanitarnu, razvojnu i tehničku pomoć.

Naglasila je značaj donatorske pomoći za rešavanja problema migrantske krize, ali i donacije kojima Japan pomaže razvoj lokalnih samuprava u Srbiji.

Ministarka Joksimović posebno je istakla da građani Srbije neće zaboraviti brzo reagovanje Vlade Japana, kada je Srbija 2014. godine pogođena poplavama.

U fokusu razgovora bile su i pripreme za predstojeću posetu predsednika Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, koja će predstavljati značajan korak u daljem razvoju bilateralne ekonomske saradnje, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво