"Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u poslednjih deset godina"

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i ambasador Mađarske Atila Pinter u razgovoru u Pokrajinskoj vladi konstatovali su da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u poslednjih deset godina, što ocenjuju kao rezultat velikog zalaganja i zajedničkog rada dve države.

Igor Mirović je istakao da je od zajedničkog interesa da uspešnu saradnju koju imamo i nastavimo, ukazavši da su dobrosusedski odnosi sa Mađarskom i intenziviranje svih oblika saradnje deo prioriteta u razvoju bilateralnih odnosa koje gradimo sa susedima.

Posebna pažnja tokom susreta posvećena je mogućnostima jačanja ekonomskih, odnosno privrednih kontakata između naše dve zemlje.

Mirović je u tom smislu naglasio da je Mađarska veoma značajan investitor u našoj zemlji, a ambasador Pinter da su mađarske kompanije spremne i na dalja ulaganja, posebno u Vojvodini.

S tim u vezi, ukazano je na prednosti postojeće geografske blizine, kao i veliku zastupljenost mađarske nacionalne manjine u našoj pokrajini, što doprinosi zajedničkom interesu u razvoju što boljih partnerskih odnosa među nama.

Razvoj i unapređivanje infrastrukture, poboljšanje uslova železničkog saobraćaja i putne mreže ocenjene su u razgovoru kao stvari od strateške važnosti, jer na taj način zajedno možemo ostvariti bolje i kvalitetnije uslove života građana.

Sagovornici su naglasili značaj saradnje u oblasti vodoprivrede u okviru projekta kanala Baja-Bezdan, ali i modernizacije železničkog saobraćaja i izgradnje infrastrukture u pograničnim sredinama.

U razgovoru je izneta i činjenica da IPA program prekogranične saradnje Mađarske i Srbije predstavljja jedan od najuspešnijih prekograničnih programa, u okviru kojeg Vojvodina sutra predaje šest projekata vrednih 23,4 miliona evra.

U današnjem razgovoru učestvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво