Tači: BSK je buduća vojska Kosova

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da su Bezbednosne snage Kosova (BSK) svakim danom sve jače, modernizovanije, i da predstavljaju buduću vojsku.

"BSK je slika vrednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova", rekao je Tači na otvaranju centra BSK za potragu i spasavanje u selu Pomozatin kod Kosova Polja.

Prema njegovim rečima, saradnja sa strateškim partnerima Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa Ajovom, NATO-om i KFOR-om, svakoga dana se održava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK.

"Hitne intervencije BSK, bilo da su na Kosovu ili u regionu, najbolje pokazuju spremnost njihovih pripadnika, kako u operativnom tako i u psihološkom i moralnom pogledu", rekao je Tači i dodao da su neki od kadeta BSK obrazovani na najprestižnijim svetskim vojnim akademijama.

Govoreći o zastupljenosti pripadnika svih zajednica i unapređenju rodnog sastava BSK, Tači je ocenio da su BSK najbolji pokazatelj karaktera kosovske države i društva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи