Vek diplomatskog predstavništva Srbije u Švajcarskoj

Prisustvom na obeležavanju veka diplomatskog predstavništva Srbije u Bernu, predsednica parlamenta Maja Gojković je započela zvaničnu posetu Švajcarskoj.

Gojkovićeva je poručila da je ovaj jubilej istovremeno i zalog i obaveza za budućnost, da se na osnovama bogate tradicije, i iskrenog, mnogo puta dokazanog prijateljstva, dalje razvijaju prijateljski bilateralni odnosi.

Predsednica Nacionalnog saveta Saveznog parlamenta Švajcarske Kristi Markvalder je istakla odlučnost srpskog rukovodstva da srpovede reforme.

Gojkovićeva je ukazala na to da je dobrim odnosima značajno doprinelo predsedavanje Srbije i Švajcerske OEBS-om, kao i intenziviran politički dijalog na najvišem nivou, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

To svedoči o značaju koji Srbija pridaje Švajcarskoj, koja je u našoj zemlji prepoznata kao obrazac uspeha i dobre uprave, kao i o želji da saradnju sa Švajcarskom postavi visoko među svojim spoljnopolitičkim prioritetima“, rekla je Gojkovićeva, navodi se u saopštenju.

Napomenula je i da prisustvo više od dve stotine švajcarskih kompanija u Srbiji, kao i prošlogodišnja poseta tadašnjeg potpredsednika Švajcarske, a danas predsednika Johana Šnajder-Amana Srbiji, ukazuje na to da i sa švajcarske strane Srbija predstavlja važnog partnera, sa kojim želi još produktivniju saradnju.

Gojkovićeva je navela i da postoji veliki potencijal za dalje jačanje kako sveukupnih bilateralnih odnosa sa Švajcarskom tako i parlamentarnih.

Obeležavanju jubileja je prisustvovala i predsednica Nacionalnog saveta Saveznog parlamenta Švajcarske Kristi Markvalder, kao i pomoćnik ministra spoljnih poslova Nikolas Bril.

Makvalderova je tom prilikom istakala važnost saradnje parlamenata u unapređenju sveukupne bilateralne saradnje, koju je ocenila kao veoma dobru, te je napomenula da je prilikom posete Srbiji imala priliku da se uveri u odlučnost njenog rukovodstva da sprovede reforme.

U okviru obeležavanja jubileja, u ambasadi Srbije je priređena i izložba kopija arhivskih dokumenata o procesu otvaranja ambasade Kraljevine Srbije u Bernu 1916. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи