Vlada Vojvodine usvojila dva izveštaja

Pokrajinska vlada usvojila je Informaciju o ostvarenju javnih prihoda i primanja AP Vojvodine u periodu januar - jun 2016. godine, saopštila je Vlade Vojvodine.

Prema izveštaju Uprave za trezor, u prvom polugodištu 2016. godine na teritoriji AP Vojvodine evidentirana je naplata javnih prihoda i primanja u iznosu od 171,5 milijardi dinara, što je za 12,3 milijardi dinara ili za osam odsto nominalno više sredstava nego u istom periodu 2015. godine.

Od doprinosa za obavezno socijalno osiguranje ostvareno je 55,8 milijardi dinara, što je za 1,3 milijarde dinara ili za dva odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Budžetska sredstva evidentirana su u iznosu od 115,5 milijardi dinara i u odnosu na prvo polugodište 2015. godine povećana su za 10,9 milijardi dinara, odnosno za devet odsto.

U odnosu na ostvarenje u prvom polugodištu 2015. godine, povećani su evidentirani prihodi budžeta Republike Srbije za 6,4 milijarde dinara, odnosno osam odsto.

Takođe, povećani su i prihodi i primanja budžeta opština i gradova za 5,3 milijarde dinara ili realno za 17 odsto.

Budžetu Republike usmereno je 75,4 milijarde dinara, što je za 6,4 milijarde dinara ili za osam odsto realno više u odnosu na prvo polugodište 2015. godine.

Navedeni iznos ne obuhvata, pre svega, ostvarenje prihoda od poreza na dodatu vrednost, akciza kod uvoza i carina.

U skladu sa svojim prioritetima na planu efikasnijeg i kvalitetnijeg rada, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela set kadrovskih rešenja.

Članovi Pokrajinske vlade usvojili su rešenja o postavljenju Arpada Blaška za pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Katice Uzelac na mesto pomoćnice pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i Dragana Đurice za pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Na sednici je usvojena Informacija o rezultatima praćenja i evaluacije projekata za koje su odobrena sredstva na osnovu javnih konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u 2015. godini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво