Ditman zadovoljan saradnjom sa Ministarstvom građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom o realizaciji projekata sa nemačkom razvojnom bankom KFV, infrastrukturnim projektima i aktivnostima Vlade Srbije u oblasti inkluzije pripadnika romske zajednice.

Ambasador Nemačke izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa ministarstvom građevinarstva u prethodne dve godine, izražavajući očekivanje da će uspešna saradnja biti nastavljenu i u mandatu aktuelne Vlade Srbije.

Mihajlovićeva i Ditman su razmotrili trenutni status projekata u oblasti vodosnabdevanja i unapređenja komunalne infrastrukture koje taj resor realizuje sa nemačkom razvojnom bankom KFV.

Teme razgovora bile su i izgradnja Koridora 10 i Koridora 11, mogućnosti za saradnju na projektima u oblasti vodnog saobraćaja, kao i planovi za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Govoreći o aktivnostima državnih institucija u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja, Mihajlovićeva je ukazala na planirane aktivnosti na sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje pripadnika romske zajednice u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Ocenila je da su za integraciju Roma posebno značajna izrada Akcionog plana za sprovođenje te strategije, usvajanje novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i sprovođenje projekata unapređenja komunalne infrastrukture u neformalnim romskim naseljima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи