"Održati dinamiku pregovora i otvaranja poglavlja"

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa direktorkom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za pregovore o proširenju i susedsku politiku Henovevom Ruiz Kalaverom, koja je pohvalila napredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Jadranka Joksimović je istakla da će i u narednom periodu formalni koraci u pregovorima biti utemeljeni na ostvarenim rezultatima, navedeno je u saopštenju.

Joksimović i Kalavera su izrazile optimizam da će proces pristupanja u narednom periodu dobiti na dinamici i da će do kraja godine biti otvoreno još nekoliko poglavlja.

Jedna od tema razgovora bila je i implementacija Briselskog sporazuma, s obzirom na potrebu paralelnog napretka u ovom procesu sa dinamikom ukupnih pregovora.

Joksimovićeva je istakla da je Beograd pokazao konstruktivan stav u dijalogu, ali da to isto očekuje i od Prištine, posebno u odnosu na pitanje napretka u formiranju Zajednice srpskih opština.

Joksimović i Kalavera razgovarale su i o efikasnosti korišćenja fondova EU. Prepoznat je napredak i posvećenost Vlade da se podigne vidljivost i važnost korišćenja fondova posebno za lokalni razvoj, ali i da je potrebno u narednom periodu raditi na dodatnom jačanju kapaciteta za decentralizovano upravljanje fondovima EU.

Ministarka Joksimović zahvalila je na donacijama i pomoći koju je Srbija od EU dobila za migracije.

Razgovarajući o situaciji u regionu, Joksimovićeva je naglasila da je ona važna i u kontekstu migracione krize, što je u interesu i Srbije kao tranzitne zemlje, kao i u interesu EU, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи