Pristupanje EU važan podstrek stranim investicijama

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović poručila je u razgovoru sa delegacijom bivših evropskih parlamentaraca iz gotovo svih EU članica da EU integracije ostaju najbolji mehanizam za ostvarivanje unutrašnjeg razvoja i napretka države, počev od viših standarda života i rada, stabilne ekonomije, više investicija.

Jadranka Joksimović je bivše parlamentarce upoznala sa pregovaračkim procesom Srbije i narednom dinamikom. Ona je takođe ponovila da Vlada sprovodi sveobuhvatni proces reformi.

Nekadašnje poslanike je posebno zanimalo šta građani Srbije vide kao posebno važnu dobit od dosadašnjeg procesa pristupanja, a ministarka Joksimović je naglasila da je kao jedan od najvažnijih rezultata procesa pristupanja Srbije EU prepoznato kreiranje stabilnog i predvidljivog okruženja za investitore.

Cilj i zadatak Vlade je, kako je istakla, da se narednih godina građanima Srbije približe vrednosti EU, ali i koristi koje će građani imati od tog procesa, posebno na lokalnom i regionalnom nivou, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Razgovarajući o migrantskoj krizi, bivši parlamentarci, pohvalili su ulogu Srbije kao tranzitne zemlje, njen efikasan pristup rešavanju problema i human odnos prema migrantima.

Ocenili su da je i za EU važan nastavak procesa proširenja, jer i države članice od toga imaju konkretnu ekonomsku korist, a posebno je za zemlje EU važna i regionalna stabilnost i bezbednost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи