Čepurin: Dan RS je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima.

Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujući u tom smislu i mešanje stranih diplomata.

"Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačka", rekao je ruski diplomata novinarima u Beogradu.

Čepurin nije želeo da komentariše naredne poteze.

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", istakao je Čepurin i podsetio na reči ruskog pisca Viktora Šklovskog od pre jednog veka.

Šklovski je, podsetio je Čepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.

"Kolumbo je, recimo, želeo da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otkrijemo iznenada i Ameriku", rekao je ruski ambasador.

Isto tako je i u politici, naglasio je Čepurin.

"Referendum je održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", zaključio je Čepurin.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи