Popović: Referendum u RS zajednička pobeda srpskog naroda

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je da je referendum u RS zajednička pobeda srpskog naroda i da je time sačuvan suverenitet i nacionalno jedinstvo Republike Srpske.

Nenad Popović je srpskom narodu sa obe strane Drine čestitao "veličanstveni uspeh na referendumu, jer su jednoglasnom voljom naroda sačuvani suverenitet, dostojanstvo i nacionalno jedinstvo Republike Srpske".

U pisanoj izjavi Popović je ocenio da je to istovremeno velika pobeda srpskog naroda i Rusije, koja je, kako kaže, podržavši referendum, i ovaj put pokazala da je najveći prijatelj i saveznik Srba.

"Vladimir Putin i Rusija nikada neće okrenuti leđa bratskom srpskom narodu, već će snažno podržavati njegovu borbu za slobodu, što su još jednom potvrdili, podržavajući RS u odbrani njene samostalnosti i prava koja su zagarantovana Dejtonskim sporazumom", istakao je Popović.

Navodi da je srpski narod još jednom potvrdio da je jedinstven kad god je teško i kada mu prete spolja, i zato su referendum podržali i vlast i opozicija u Republici Srpskoj, ne dozvolivši da političke razlike ugroze nacionalno jedinstvo i život u miru i slobodi.

"Svaki Srbin treba da bude ponosan što tokom referenduma nije zabeležen ni najmanji incident, čime je ispoljena zrelost većinskog srpskog naroda i naglašena njegova želja da u slozi i zajedništvu živi sa pripadnicima ostalih nacionalnosti u RS", ističe Popović.

Predsednik SNP-a ocenjuje i da je istrajavši u svojoj nameri da odbrani nacionalne i državne interese RS i srpskog naroda u celini, uz ogromne pritiske dela međunarodne zajednice, predsednik Milorad Dodik pokazao da je garant stabilnosti i samostalnosti Republike Srpske, kao i "simbol srpskog otpora prema onima koji žele da ukinu Srpsku i utope je u unitarnu, islamističku Bosnu i Hercegovinu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво