Jevtić: Kosovska opozicija bi u Brisel donela jedino suzavac

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je, povodom ideje da kosovsku opoziciju treba uključiti u dijalog u Briselu, da to u ovom trenutku ne bi bilo ni malo korisno.

Ne mislim da opozicija na bilo koji način može da pomogne procesu koji se odvija u Briselu, pre svega zbog stavova koje opozicione partije ovde na Kosovu imaju i zbog svojih radikalnih načina da te svoje stavove i ideje implementiraju, rekao je Jevtić.

Jevtić je postavio pitanje da li možda neko želi da scene sa ulica Kosova i Skupštine Kosova, ukoliko bi opozicaja bila uključena u ovaj proces, vidi i u Briselu.

"Na kraju postavlja se pitanje da li neko u Briselu želi da vidi scene koje mi viđamo ovde i u Skupštini Kosova i na ulicama Prištine, a tu pre svega mislim na to da li će uključivanje opozicije značiti upotrebu suzavca i na institucijama EU", rekao je Jevtić.

Misli da bi bilo u ovom trenutku nesvrsishodno i nepotrebno da se na taj način jedan jako bitan proces kao što jeste briselski dijalog dovodi u pitanje, jer kako kaže da briselski dijalog treba pre svega da doprinese ublažavanju stavova pa i međusobnog odnosa Srba i Albanaca na Kosovu.

"Ja ne mislim da će oni koji na radikalan način žele da sprovedu neke svoje ideje tom procesu pomoći", zaključio je Jevtić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво