Izbori za predsednika i potpredsednike DS-a

Demokratska stranka bira novo rukovodstvo. Svoj glas jednom od četiri kandidata za predsednika dala su 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku. Za pet potpredsedničkih mesta bori se 12 kandidata. Preliminarni rezultati očekuju se posle 22 časa.

Demokratska stranka simbolično bira rukovodstvo na dan kada je pre 16 godina DOS na izborima pobedio režim Slobodana Miloševića. Predsednika i potredsednike stranke demokrate su birale direktnim glasanjem.

Kandidati za predsednika stranke su Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Srboljub Antić.

Dragan Šutanovac navodi da je njegova ideja da se ojača demokratska omladina i da se posebna pažnja posveti forumu žena, kao i da se da veća samostalost loklanim odborima.

Njegov Protivkandidat Zoran Lutovac kaže da u DS treba da dođu neki novi ljudi. U prvi plan stavlja reorganizaciju i revitalizaciju stranke i vraćanje programskog identiteta.

Kako bi DS ubuduće trebalo da izgleda članovi su čuli tokom dvomesečne stranačke kampanje.

Aktuelni predsednik Bojan Pajtić poručuje da treba izvršiti radikalne kadrovske promene, ako i oštre akciono-programske iskorake i radikalno mora biti podmlađena struktura stranke.

Srboljub Antić napominje da mu je namera da promeni deo tela Demorkatske stranke. Promeniću statut tako da se možete kandidovati a predsednika u samo dva mandata, dodaje Antić. Planira i promenu programa partije i, kako kaže, što veći uticaj na privatani sektor.

Predsednik Centralne izborne komisije DS-a Dušan Dinčić rekao je da će prvi preliminarni rezultati biti objavljeni u centrali stranke u Beogradu između 22 i 23.

Za pet potpredsedničkih mesta bori se 12 kandidata - Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Džajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Pravo glasa imalo je 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku.

Glasalo se na oko 130 biračkih mesta, od 10 do 20 časova, a pored preliminarnih rezultata za predsednika stranke, tokom večeri bi mogli da budu poznati i, takođe nezvanični, rezultati glasanja za potredsednike stranke.

Zvanični rezultati se mogu očekvati bar dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mesta.

Ako niko od predsedničkih kandidata ne bude u prvom krugu izbora osvojio više od 50 odsto glasova, posle dve sedmice biće održan drugi krug izbora u kome će učestvovati dva kandidata koja su osvojila najviše glasova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво