Marić: Sada bar znamo odakle vetar duva

Jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi Ljubomir Marić rekao je da je neshvatljivo da u Beogradu postoje takozvani analitičari, poput Dušana Janjića, i mediji koji se utrkuju u tome ko će brže i bolje da opravda najogoljeniji čin nasilja prema zvaničniku Srbije.

Ljubomir Marić je izrazio bojazan da će isti ti, ako sutra neko reši da napadne srpski narod na KiM, opet stati na stranu nasilnika.

Sada barem znamo odakle vetar duva, ali znamo i da svi čestiti i normalni građani Srbije razumeju ko je na Kosovu i Metohiji žrtva, a ko nasilnik i neprijatelj mira i normalizacije, dodao je Marić.

"Čudi me da neki namerno zatvaraju oči pred činjenicom da je gotovo pola voda specijalaca došlo da praktično otme Marka Đurića i da čak izveštavaju da ga je zaustavila saobraćajna policija. Samo pribranošću ljudi iz Kancelarije za KiM izbegnut je incident koji je mogao da ima veoma opasne posledice", upozorio je Marić.

Ovo je jedna od onih situacija u kojima na videlo izlaze namere onih koji su protiv mira kao i medijske mašinerije koja ih podržava, istakao je Marić.

"Najstrašnije je to što se sve dogodilo u centru srpskog mesta, na dan opštine i veliki hrišćanski praznik i to samo nekoliko sati nakon što je Marko Đurić na RTK - albanskim gledaocima uputio najeksplicitnije poruke mira i tolerancije", dodao je Marić.

Srbi u institucijama u Prištini, koji su ovih dana pod strašnim političkim pritiskom albanskog poltičkog establišmenta neće posustati pred politikom sile i nastaviće da se uz podršku Kancelarije za KiM i Marka Đurića bore za stabilno i multietničko društvo, jer sve drugo bi nas odvelo u nove sukobe, kojima bi se radovali mnogi u Prištini, ali, kako se ispostavilo, i mnogi u Beogradu, rekao je Marić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије