Gračanica, policija zaustavila pa propustila Đurićevo vozilo

Kosovska policija je u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, i zahtevala da on napusti Kosovo. Nakon polučasovne rasprave između kosovske policije, zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića i gradonačelnika Vladete Kostića, Đuriću je dozvoljen boravak na Kosmetu i večeras. Marko Đurić je rekao za RTS da su specijalne jedinice policije pokušale da ga uhapse, ali da se narod okupio i pokazao im "da ne mogu da se ponašaju kako hoće".

Kosovski policajci prilikom zaustavljanja vozila rekli su da imaju naredbu da otprate Đurića do Merdara pod pretnjom hapšenja ako direktor Kancelarije za KiM to odbije. Na licu mesta su se okupili i građani koji su uzvikivali: "Srbija, Srbija."

Marko Đurić je izašao iz automobila i pozdravio okupljene meštane, a u tom trenutku su stigli i beogradski oficir za vezu Dejan Pavićević i zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Đurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru, a koja je u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine, javio je Tanjug.

Marko Đurić je rekao za RTS da su specijalne jedinice kosovske policije pokušale da ga uhapse i odvedu sa KiM.

"Ne znam gde su imali nameru da me odvedu, znam da su bili brojni, do zuba naoružani, građani su okružili tu grupu policajaca", rekao je Đurić.

Kako je naveo, oni su pokušali da ponize Srbiju i zastraše narod.

"Da nas spreče da budemo solidarni s našim narodom i da se borimo za prava na KiM. Pokušavali su da me izvedu iz vozila, da mi narede da ih pratimo, narod se okupio i oduprli smo se tome i pokazali smo da ćemo biti tu i da ne mogu da se ponašaju kako hoće", poručio je direktor Kancelarije za KiM i dodao: "Oni su želeli da ponize nas, a mi smo pokazali da ovde, na našoj zemlji, ne mogu da se ponašaju kako žele."

Đurić je naveo da se to večeras dogodilo njemu, a da možemo samo da zamislimo s čime se svakog dana suočavaju ljudi na KiM.

"Protiv takve nepravde se borimo i pobedićemo. Dočekaćemo slobodu i bolja vremena", istakao je Đurić.

Naglasio je da nikome ne želi loše i da je slao poruke pomirenja, a da je "ovo što se danas dešavalo s one strane razuma". 

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара